Как да изберем правилната четка за грим?Правилният избор на четките за грим е много важен момент, тъй като те осигуряват перфектен завършек с почти никакви улисия. Просто е невероятно колко малко количество четки Ви трябват, за да постигнете вида, който винаги сте желали. Използването им е задължително, когато се прави специфичен грим, тъй като те специално са проектиране да подобрят и подчертаят най-добрите черти на лицето. Именно поради тази причина, гримьорите използват различни по вид четки, тъй като те трябва да създадат невероятен, дълготраен и стилен грим. Съществува голямо разнообразие от четки за грим, като всяка от тях си има специално предназначение. Четките могат да бъдат създадени от естествени животински косми или синтетични, в зависимост от марката. В тази статия ще разберете , какви точно четки за грим са ви необходими , за да постигнете невероятна визия.


Четките за лице са предназначени за прилагане на основа (фон дьо тен, хайлайтър, ВВ крем) за грим, коректор, пудра и руж. За всяка една процедура е необходимо използването на различна четка.
Четките за фон дьо тен са такива, които имат дебели и заоблени краища. Помагат за равномерното нанасяне на фон дьо тена и пълното му покритие върху лицето. Тези четки се предлагат в различни размери, в зависимост от предпочитанията.
Четките за нанасяне на коректор са по-малки от тези за фон дьо тен, защото са предназначени за прилагане на коректор върху по-малка площ. Най-вече се използват за прикриване на тъмни петна или други дефекти по лицето.
Четките за пудра имат дълги косми и също имат заоблени краища. В зависимост от предпочитанията, могат да бъдат в компактен размер или да бъдат по-дълги.
Четките за руж са значително по-малки, тъй като са предназначени за нанасянето на руж на сравнително малка площ от лицето. Тези четки могат да бъдат и леко под един ъгъл, с цел по-прицизно прилагане.  Те са с по-дебели и плътни косми и с по-къса дръжка.


Съществува голямо разнообразие от четки, предназначени за грим на очите. Това е така, защото има много различни стилове грим, а всеки един грим разполага със собствени характеристики и начин на прилагане.
Четките за сенки за очи са предназначени за развномерно нанасяне на сенките върху клепачите. С този тип четки много бързо можете да направите красив очен грим. Четките за нанасяне на сенки за очи върху целия клепач и тези, които са предназначени за разнасянето им, са съвсем различни. Имайте предвид, когато ги купувате. Вторите служат за добавяне на допълнителен цвят и отблясъци, за преливане на сенки за очи без резки граници. Гримьорите ги препоръчват, пред използването на апликатор, поради предимството им да взимат точното количество, без да разпрашават сенките.
Четката за очна линия е със скосена форма, с цел да е по-лесна за употреба, дори и да я използвате за пръв път. Позволява перфектно нанасяне точно по гънката на окото. Просто следвайте линията на клепача. Тези четки са предназначени да добавят по-голяма дълбочина на грима. Освен за нанасяне на очна линия, под формата на гел, тези четки намират приложение и при подчертаването на веждите и създават очертание , което е по-финно и прецизно.

Устните са много важна част от грима , затова е важно да се използва правилна четка. Червилото се прилага много по-лесно, с помощта на такъв тип четка. Четките за устни са малки четки, които позволяват на червилото да бъде идеално нанесено върху цялата площ на устните. Този тип четки са по-твърди от останалите и имат тънък край, които позволява по-прецизното нанасяне.
Едно от най-важните неща е четките да се почистват редовно.  Четките за грим са добра инвестиция и за да могат да служат по-дълго време е необходимо да се полагат грижи за тях. В тях се развиват бактерии, които при редовното им поддържане не се пренасят и върху лицето.
Препоръчително е четките да се почистват веднъж седмично. В най-лошия случай поне веднъж месечно отделяйте време за тяхната поддръжка.Как най-лесно и бързо да почиствате четките за грим?
Изплакнете космите на четката с хладка вода. Внимавайте да не измиете и металната част на четката, тък като това ще я съсипе.
Поставете малко количество (колкото грахово зърно) разтвор за почистване на четки/ сапун/ бебешки прозрачен шампоан или балсам в дланта си и масажирайте препарата върху косъмчетата.
Изплакнете четката внимателно, докато водата не се оттече напълно
Повторете, ако е необходимо.
Издърпайте четката през пръстите си с лек натиск, за да отстраните излишната вода и да придадете по-оформен вид.
Поставете върху хавлиена кърпа и оставете да изсъхне. Може да поставите четките с космите надолу, в специална поставка или вие да пригодите такава.
Не забравяйте, че всичко, което е върху дръжката се предава и върху всичко останало, до което се докосне. За почистване на дръжката на четките, сложете малко спирт върху хартиена кърпа и разтъркайте върху дръжката. Това не само ще почисти, но и ще дезинфекцира дръжките.Изберете подходящите четки за грим и се грижете добре за тях, за да ги използвате по-дълго време. Надяваме се, че нашите съвети са били полезни за Вас!
За още полезни,интересни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Прочетете още ...

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.