7 начина за правилно нанасяне на очна линия според формата на очите

Един единствен козметичен продукт може да направи чудеса с външния вид на всяка жена. Очната линия независимо дали е течна, молив или гел , може да ви промени до неузнаваемост. Някои дами предпочитат да използват този грим само за специални поводи, други не излизат без него. Едно от най-важните неща за красив грим е очната линия да бъде поставена правилно и според формата на очите. Предлагаме ви няколко съвета и идеи как постигнете перфектен грим.  Важно е той да ви носи удоволствие и да ви кара да се чувствате добре. Със сигурност следните съвети и идеи ще ви помогнат да подчертаете красотата на очите си. 


                                                                Очна линия на кръгли очи                                                                      
На кръгли очи отива малко по-дебело очертана в краищата очна линия. Започнете нанасянето от края на окото, като линията трябва да е най-тънка във вътрешността. Опитайте да извиете външния край на горе и го пуснете по-дълъг. По този начин ще създадете визуална предластава за издължаване на окото.


                                                         Очна линия на леко притворени очи                                                        
Важно е да се очертае очната линия, колкото се може по-близо до окото. Започнете нанасянето от центъра на окото, като там линията трябва да е най-дебела и изтънявайте постепенно като в края тя трябва да е най-тънка. Може да я извиете леко извън окото или да я оставите до външното ъгълче.


                                                                                Очна линия за малки очи                                                       
Дамите с по-малки очи могат да постигнат визуално уголемяване на очите, като добавят и сенки в телесен цвят. Нанесете ги във вътрешната част на окото, а за външната оставете очната линия. Можете да я нанесете от средата на окото към края, като леко я извиете. Основното за постигане на оптично уголемяване на окото са именно сенките. Светлите цветове очна линия, също ще накарат очите да изглеждат по-големи.

                                                                 Очна линия за очи с форма на бадем                                                  
За очи с форма на бадем  най-подходяща е класическата очна линия „котешки очи“, завита в краищата. Започнете с по-тънка линия в края на очите и продължете да удебелявате във вътрешността. Имайте предвид, че тази форма на окото стои добре с почти всеки вид очертаване на окото. Можете да поставите очна линия само на горния клепач, ще изглеждате перфектно.
                                                                              Очна линия за големи очи                                                       

Ако имате големи очи не е нужно да слагате много очна линия. Може да оформите само горния клепач и то с тънка линия.
                                                                    Очна линия за леко раздалечени очи                                             
Не се страхувайте да сложите черна очна линия във вътрешните краища на окото, защото това ще направи очите ви да изглеждат по-близо едно до друго. В горната част имате право на експерименти – можете да изрисувате по-дебела линия. Може да използвате и по-тъмен цвят сенки във вътрешните ъгълчета на очите и по-светъл в останалата част на окото.


                                                                    Очна линия за леко приближени очи                                             Тук пробвайте класическо котешко око в комбинация с техниките, които ви предложихме по-горе за малките очи с по-светъл тон във вътрешната част на очите. Това оптично ще ги направи по-раздалечени едно от друго. Избягвайте да използвате тъмна очна линия във вътрешните краища на очите.


За още полезни,интересни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Прочетете още ...

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.