Как да боядисамe косата си в балеаж - 6 лесни стъпки?
Балеажът представлява разновидност на омбре ефекта в косата. Той е с  по-нежни, закачливи и ненатрапчиви кичури, които са изключително подходящи за лятото, за парти или за лятната ви почивка. Това е един прекрасен начин да освежите косата си и да внесете промяна в нея. При този ефект кичурите започват почти от корените и се спускат до краищата на косата.
Балеажът изглежда много по-естествено от омбрето. Той придава жизненост на косата и самочувствие на притежателката й, заради своя напълно естествено изглеждащ облик. Благодарение на него някои кичури коса изглеждат така, сякаш са изсветлели от естествената слънчева светлина.
Балеаж ефекта , може да си го направите и в къщи, което не е никак трудно.В тази статия ще ви покажем как можете лесно стъпко по стъпка да се сдобиете с една нова, красива и модерна визия на вашата коса. Така, ще спестите едновременно време и средства. В домашни условия, балеажът ще ви отнеме около час, като най-важното е да разделите правилно косата си на няколко части.
Според експертите, тази техника е най-подходяща за дами с тъмно руса или светло кестенява коса. Най-важното нещо, което трябва да имате под ръка, е поне три оттенъка по-светла боя от вашия естествен цвят на косата.


Разбира се,   дамите с тъмно кафява коса,  също могат да постигнат тази промяна, избирайки подходящ нюанс. За жените с шоколадов цвят на косата препоръчваме най-леката форма на русото, което леко ще изсветли кичури от нея. Ще постигнете невероятно закачлив   ефект на златисто кафяв цвят, който небрежно ще се поддава, измежду тъмнокафявата ви коса. Съчетавайки нежните кафяви кичури с тъмните, почти черни корени, ще постигнете така желаната промяна, с която определено ще се чувствате страхотно.
Балеажът е техника, свързана с небрежната игра на цветовете. Според естествения цвят на косата си, всяка дама би могла да постигне неповторим ефект, характерен единствено за нея самата. Предимството на този ефект е , че всяка дама ще постигне своя уникален и индивидуален цвят, които няма аналог.
Балеажа  не се нуждае от повтаряне както повечето техники, свързани с боядисването. Напротив, колкото по-дълго не го подновявате, толкова по-красиви стават кичурите, променяйки нюансите си. Разбира се, всеки сам прави своя индивидуален избор и ако желаете, може да изсветлявате косата си по-често. Едно е сигурно – и в двата случая ще бъдете приятно изненадани от резултата.
Така че, не се бавете  особено, ако от дълго време планирате да промените своята прическа.

     Вижте как да си направите балеаж в домашни условия стъпка по стъпка:               
Първата стъпка, която трябва да предприемете, е да подготвите косата за нанасянето на боята. Прочетете внимателно инструкциите на кутията с боя за коса и ги следвайте прецизно.
Втората стъпка е да  разделете косата хоризонтално на две равни части. Закрепете горната част с шнола, фиби или ластик, за да не пада надолу. Разпределете косата на 4-5 сектора, за да улесните работата си, боядисвайки всеки по отделно.
Трета стъпка -  нанесете крем покрай косата, за да предпазите кожата на главата от оцветяване. Вазелинът ще ви свърши чудесна работа.
Четвърта стъпка - завъртете плътно всеки кичур и закрепете с щипка в основата, близо до корените.
Пета стъпка - нанесете цвета , може да го направите с четка или  с пръсти,  но задължително използвайте ръкавици. Обърнете внимание на това да не поставяне боя в корените или близо до тях, кичурите не трябва да започват от основата на косата, а от малко по-ниско.
Шеста стъпка - След като сте нанесли боята, погледнете отново към указанията на кутията, а когато измине времето, в което трябва да стоите с нея, измийте косата добре.За още полезни,интересни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.
Прочетете още ...

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.