Как да изберем идеалната пола според фигурата?Полата е тази дреха, която прави жената по женствена. Тя може да промени фигурата до неузнаваемост, както да я направи по-красива и елегантна, така и по-неугледна. Полите могат могат да променят бедрата и ханша и да ги направят визуално да изглеждат по-едри, да скъсяват ръста, да подчертават талията или видимо да издължат краката. Ето защо е много важно да подбирате полата си спрямо типа на вашата фигура. 
Различават се 5 основни типа женска фигура – ябълка, круша, пясъчен часовник, банан и кръг. Всяка от тях има своите предимства и недостатъци, които могат да се прикрият с помощта на дрехи. 

Има няколко основни видове поли, които може да откриете в магазините за дрехи. 

Полата тип молив подчертава стройните крака, но не се препоръчва за жени, които имат поедри бедра. 
Полата тип лале увеличава разликата между талия и краката, но съкращава няколко сантиметра от ръста. 
Полата тип прегърни ме скрива проблемните зони в областта на корема и бедрата, но не е препоръчителна за жени с наднормено тегло. 
Полата с А-силует прикрива широките бедра, но намалява размера на краката.
Полата тип балон подчертава талията, но прави бедрата по-масивни. 
Полата на плисета скрива широките бедра, но не се препоръчва при по-пълни жени.Мини полите правят краката по-дълги, но не бива да се носят от жени, които са много високи.
Правата пола подчертава силуета, но и ви прави по-ниски. 
Полата на слоеве прави бедрата по-обемни, но е добре жените с наднормено тегло да я избягват. 
Полата тип метла прикрива недобре изглеждащите крака, но не се препоръчва за ниски жени.
В зависимост от вашата фигура, може да изберете най-подходяшата за вас пола, така че едновременно с това да се чувствате удобно , може да изглеждате перфектно.
Ако вашата фигура е тип банан - добре ще ви стои пола на плисета, пола на слоеве, пола тип балон и пола тип лале. С помощта на тези поли ще увеличите визуално размера на бедрата си. Ако сте ниски, избирайте модели с джобове и големи рисунки.
Ако вашата фигура е тип кръг - подходящите поли за вас са ъ А-силует, пола тип молив, пола прегърни ме и права пола. Те правят силуета по-дълъг и отклоняват вниманието от талията. Избирайте модели с ниска талия и А-симетрична кройка.
Ако вашата фигура е тип круша - най-добре ще ви стоят поли с А-силует, пола тип молив, права пола и пола тип "метла", защото ще прикрият бедрата и ще подчертаят талията. Подходящи са едноцветните модели, без висока талия и джобове.
Ако вашата фигура е тип ябълка - може да избирате между пола тип плисета, пола тип балон, пола тип лале и пола на слоеве. Те визуално подчертават бедрата и подчертават краката. Добър избор е да комбинирате полата с горна дреха с контрастни цветове.
Ако вашата фигура е тип пясъчен часовник - ще ви стоят добре поли с А-силует, мини поли, пола тип молив и пола прегърни ме. Избягвайте прекалено тесните модели, а ако сте висока , комбинацията от дрехи не бива да е в еднакви цветове. 


За още полезни,интересни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Прочетете още ...

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.