Идеи за прически: Как да изберем прическа за сватбата?Прическата на булката е една от най-важните части за цялостната визия на младоженката. Оказва се обаче, че е много по-лесно да се намери професионален фризьор , които да направи булчинската прическа, отколкото избора на подходяща такава. Всяка дама преди да се спре на желаното оформление на косата и за празничния ден е прегледала многобройни статии, списания, съвети и се е допитала до мнението на близки и приятелки. Прекарала е дълго, дълго време разглеждайки снимки в интернет, докато намери тази прическа, която да й хареса. Но дали това е достатъчно?
Съществуват две важни понятия – хоризонтален и вертикален силует. Това е много важно да го знае всяка една булка, за да може да ги различава. Към хоризонталния силует спадат пищните рокли, на които съответно подхождат пищни и дори претрупани прически. Тупирани, обемни коси с букли и украси са тези, които подхождат в случая. Вертикалният силует включва прилепнали рокли и издължен силует. Към него подхождат най-вече разпуснатите коси, прибрани и изчистени сватбени прически и деликатна украса.


Друг важен момент при избора на подходяща прическа е стила на булчинската рокля. Ако тя е изчистена и с прав семпъл модел, в никакъв случай не трябва да мислите, че и прическата трябва да е такав.  В същото време , ако изчистена и семпла рокля бъде съчетана с натруфена и бомбастична прическа, обилно залята с лак за коса и нагиздена с безброй аксесоари, ще изглеждате нелепо. Тогава пред бъдещата булка отново стои въпроса: Как да намери най-добрия баланс между прекрасната рокля и идеалната прическа?
Основното правило е правилно да се съчетават отделните елементи на булчинската визия. Роклята и прическата могат да бъдат семпли и обикновени само, ако украсите косите си с красиви и ненатрапчиви аксесоари, които само да дадат усещането за стил, но да не привличат агресивно вниманието. Също така прелестната рокля изисква модерна и шармантна прическа. Модерна и шармантна прическа не винаги означава многопластова, сложан и висока. 


Много важен момент при избора на подходяща  прическа за булката е  да се отчете материалът, от които е направена сватбената рокля. Това е така , когато във косата фигурират сватбени аксесоари.  Сатенът и коприната са основни материи за изработка на булчинските рокли, а именно те са изключително капризни при съчетаването с украса за коса. Те не изключват напълно употребата на бляскави и лъскави аксесоари за коса, но трябва тяхната употреба да бъде умерена. Един или два такива отличаващи се аксесоара са напълно достатъчно.
Ако ли пък сте избрали рокля от памук, лен или друг естествен материал тези тъкани не разрешават използването на блестяща и пищна украса в прическата. По-добре е да бъдете в сватбения си ден без аксесоари и украса в косата или да си направите такава от естествени, живи цветя.

Сезона в които се провежда сватбата също трябва да се вземе под внимание. Като цяло, ако сватбата е през студените месеци е добре да се подбере спретната прическа, съчетана с малки блестящи аксесоари в косата. Ако сватбата е през пролетта би било прекрасно да сложите дискретни цветя. При лятна сватба можете да си позволите украсата да е по-смела – цветята да са по-едри, да има загатнати пеперуди, панделки и др. Ако трябва да обобщим при избора на прическа за един от най-важните дни в живота на всяка жена - сватбата, тя трябва да е направена с мярка и да се търси хармония между роклята, сезона, модните тенденции и индивидуалния стил. 
За да изберете перфектната прическа, първо трябва да сте избрали роклята. Ако се затруднявате в избора , може да се посъветвате със специалист и е добре да направите пробна прическа. 


За да ви улесним в избора на най-подходящата за вас сватбена прическа, специално за вас бъдещи булки, подбрахме няколко идеи . Надяваме се сред тях да бъде и вашата!
За още полезни,интересни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК


Прочетете още ...

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.