Идеи за прически според формата на лицето
Когато си избирате нова прическа или ви е писнало от дългата коса и искате да я пострижете и оформите, първото нещо с което трябва да се съобразите е формата на лицето. Избора на подходяща форма на косата , понякога може да е труден, но от съществено значение за това да изглеждате привлекателно и по-млада.
В тази статия ще се спрем на различните видове прически, подходящи на типа форма на лицето - кръгло, овално, квадратно и сърцевидно. 

За кръгло лице е подходяща прическа с асиметрична форма и различна дължина. Ако оставите косата дълга под раменете и дълъг бретон на една страна, лицето ви ще изглежда по-слабо. Подходяща е и А-прическата, отново с дължина около и под раменете при която, бретона е разделен по средата и е с дължина до и под брадичката. Лесен начин да издължите лицето е като вържете косата на висока опашка или ниска под линията на ушите. Ако косата ви е къса и е над раменете, добре е да бъде стилизирана. Нека формата на косата да изглежда рошава. За кръгло лице е много подходяща и прическа с бретон, подстриган на етажи. По този начин се подчертават скулите и ги правят изящни. Чудесен избор е и прическа с дълги слоеве, подвити точно под брадичката, като отзад на врата оставете по-малка дължина. Правите линии балансират облите черти на лицето. 


За лице с овална форма , добър избор е плътният бретон. За да изглежда лицето ви издължено е добре да подстрижете бретона точно под линята на веждите. Друга подходяща прическа е оставяне на по-къс горен пласт и дължина на останалата коса под раменете. По този начин ще създадете обем в корените. Може да добавите и леки вълни, за да създадете красива визия. Овалното лице, може да бъде издължено с обемна прическа с дължина до раменете и бретон на една страна. Много подходящи са и късите прически с дължина над линията на ушите. 


За квадратното лице е подходяща мека и скосена прическа, която леко прикрива бузите и завършва точно над брадичката. Разрошената коса също е добър вариант. Дългата и права коса, издължава оптически лицето, а може да изберете и леки вълни, като започнете от линията на ушите, по този начин ще прикриете по-широката челюст. 


За лице със сърцевидна форма е подходяща прическа с дължина под челюстта и обем в краищата. Друг вариант е пригладени корени и бретон на една страна, по този начин се откриват очите. Късите прически с плътен бретон, отново пригладен на една страна е подходящ избор за лице със сърцевидна форма. 

За да прецените каква прическа ще ви отива най-много,  трябва да определите правилната форма на лицето си. Това може да направите като застанете пред огледалото и поставите мислено по една точка на челото от ляво и дясно, по същия начин на скулите и на брадичката. Накрая погледнете фигурата, която точките създават и ще разберете каква форма е лицето ви. 
Разгледайте снимките в галерията , за да видите предложения за прически според различните форми на лицето.
За още полезни,интересни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУКПрочетете още ...

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.