Спирала за очи - как да я изберем и как да я ползваме правилно?
Всяка дама иска да има красиви и излъчващи очи. Това може много лесно да се постигне само с едно движение на ръката и използване на подходящата спирала за очи. Не е нужно да нанасяте друг грим. В забързаното ежедневие този козметичен продукт е изключително необходим за жените.
Когато искаме да изберем качествена спирала за очи, възникват куп въпроси. Как да изберем спиралата? Как да я съхраняваме правилно? Как да я ползваме правилно? В тази статия ще се опитаме да дадем отговор на тези въпроси.  Рекламите ни заливат, козметичните магазини са пълни с различни видове спирали, но ние много често не сме толкова удовлетворени от резултатите. Понякога дори получаваме алергии от новата спирала, понякога ефектът се оказва прекалено краткотраен… и т.н.

В състава на съвременните спирали влизат вещества, подхранващи луковицата на миглите, благодарение, на което те растат по-добре и стават по- здрави. Всяко от тях съдържа особени минерални пигменти (които позволяват да се оцветят в различни цветове), пантенол (подобрява състоянието на миглите, протеини, комплекс от витамини, а също и свързващи компоненти и консерванти, които правят спиралата по-дълготрайна и вещества, които напомнят по структурата си лак за коса. Всички компоненти трябва да минат през строг контрол не само по време на производството, но и през офталмолози.
Всяка спирала има различно предназначение – една извива, друга придава обем, трета удължава. За всеки ефект отговаря особен компонент, а всеки производител по своему решава тази задача.
В спиралите за обем, благодарение на микрогранули восък, кремообразната текстура обвива всяка мигличка. Свързващите компоненти осигуряват натрупването на цвета, от което и произлиза увеличаването на обема. Силиконовите полимери в състава изпълняват аналогичната функция. В някои спирали се добавят частици пудра, които попадайки върху миглите, ги увеличават два пъти, като им придават допълнителен обем.
Удължаването на миглите гарантират найлонови и копринени влакна или натурални полизахариди. При всяко прокарване на четката, тези вещества се наслояват в краищата на миглите, като ги правят по-дълги и изразителни. Понякога производителите добавят към състави особени полимери във вид на кончета, които прилепват към миглите и също визуално ги удължават.
Спиралата с извиващ ефект съдържа кератин и смола, които при изсъхване стягат миглите, като им придават извивка.
При избора на спирала обръщайте особено внимание на четката. За постигането на максимален ефект производителите винаги я подбират според структурата на самата спирала и функциите, които трябва да изпълнява. За различните мигли са подходящи различни четчици.
За по-късите избирайте малка четчица. Тя внимателно и равномерно ще нанесе спирала върху всяка мигла, като при нанасянето отгоре и отдолу не оставя следи около очите.
Дългите и тънки се нуждаят от четка с по-голям размер, която да им придаде обем или четка, която ги извива и разделя – нейните връхчета, са завити спираловидно.
За тънки изберете четка с косъмчета с различна дължина, които ще нанесат спиралата на всяка мигла, а дългите равномерно ще я разпределят. А също четките с голям размер, често се наричат XXL.
При светлите линията на очите може да бъде неясна. В този случай търсете спирала с плоска пластмасова четка, с помощта на която е необходимо внимателно да се нанесе на горния слой мигли. За гъстите е подходяща всяка четка.
За гъсти и обемни мигли не е достатъчно просто да изберете спирала, важен и начина на нанасяне. Кои са най-честите грешки , които допускаме?
При нанасяне на спиралата много жени държат четката хоризонтално, което е грешка. За да изглеждат миглите по-гъсти, е важно да се нанесе спирала и във вътрешните и във външните ъгли на очите. Важно е четката да се държи вертикално, за да не се натрупва излишно количество спирала.
Често нанасяме спирала от средата на миглите към краищата. Правилният начин е да започнем от корените и да направим извивка към върха, така се придава обем. Ако миглите ви не са особено гъсти, преди спиралата нанесете малко очна линия или молив максимално близо до корените със зигзагообразни движения.  
При нанасяне на спиралата на горните мигли е важно да не държим очите си отворени през цялото време, а да примигваме за да извием миглите. Когато слагаме спирала на долните мигли, трябва да гледаме право напред.

Не бива да слагаме нов слой спирала, над стария, дори да се наложи да обновим грима преди вечерно събитие - така рискуваме миглите да се степкат и спиралата да започне да се рони.
Ако искате да получите и дължина и обем на миглите, изберете такава спирала, която има специални влакна имитиращи власинки. Те визуално увеличават миглите, правят ги по-извити и пищни.
Избирайте водоустойчиви спирали или ако имате чувствителни очи, специално предназначени за това. Тези спирали са с малка четка и без иритативни частици.
Спиралата трябва да се сменя на всеки 3-6 месеца, без значение колко е прекрасна. И разбира се не трябва да я споделяте с някой друг.

Ако вашата спирала изсъхва, можете да я съживите като потапяне затворената спирала в изправено положение в топла вода за около 2 минути.
Водоустойчивата спирала има неприятната функция да слепва миглите, затова след като изсъхнат трябва да ги разрешите със специална четка.
В зависимост от съдържанието в състава на спиралата на подхранващи и лечебни вещества – спиралите за мигли могат да се разделят на различни групи – спирала с витамини, спирала за чувствителни очи и лечебна спирала-гел. Лечебната спирала представлява прозрачен гел. Съдържа касторово масло, витамини, кератини, протеини, които придават на миглите еластичност и подчертават природната им красота. Гелът не съдържат оцветители. Изберете най-подходящата спирала за вас. Споделете с нас от коя спирала за очи сте доволни и какъв е нейният ефект върху вашите мигли?

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.