Неизбежно остаряваме, но нека да е със стил

Повечето българки никога няма да остареят като Джулиан Мур или Мерил Стрийп. На Запад е разпространен този вид на стареене – с малки бръчки и уморен вид. Овалът на лицето остава достатъчно изразителен, областта около очите става на мрежа от бръчките, изразени са бръчките от носа към устата.  
Най-разпространеният начин на стареене в България е деформационният: кожата е отпусната, овалът се разваля, под очите се появяват торбички. „Най-важното за грижата на този тип лице е поддържането на добър дренаж на тъканите и следене за тяхната плътност. Във връзка с това на пазара има инжекции с хилауронова киселина с витамини, аминокиселини и подмладяващи вещества. Биоармиране на лицето – инжекции с хиалуронова киселина се вкарват в кожата по специална схема, стимулираща изработката на собствен колаген. Има също и фракционни лазерни процедури – въздействие чрез топлина стимулира образуването на нови порции колагенови влакна. Не пропускайте и ултразвуковия SMAS-лифтинг – апаратна процедура, ултразвуковото лъчение от която прониква на дълбочина до 5 мм, сваляйки и съкращавайки колагеновите влакна“.

Една от популярните тенденции, която плътно навлезе в съвременната козметика преди 7-8 години и до ден днешен няма намерение да си ходи, е корекцията на чертите на лицето с помощта на филъри. „Няма нищо хубаво в това. След 10 години момичета, подложили се на тази процедура, по-скоро ще имат неестествени черти на лицето и склонност към оттоци“ - твърдят козметолозите. 

„Манията по филърите, особено по тези на основата на хиалоронова киселина, може да стане причина за известно утежняване на меките тъкани на лицето и в редица случаи – до обратен ефект. В резултат човек ще получи не младо лице, а ще се срещне очи в очи с последствията от множеството корекции.
Тенденциите и възможностите в съвременната козметология позволяват на специалистите умерено да прибягват към корекции на лицата с помощта на инвазивни методи, които трябва да са своевременни и обосновани“ - обяснява кандидатът на медицинските науки и лекар-дерматолог в института по красота Le Colon.
В свое интервю актрисата Шарън Стоун разсъждава за ботокса и открито заявява, че известно време е използвала инжекции с този препарат, но се е спряла навреме: „Заради ботокса всички актриси в едни момент започнаха да си приличат: това застинало изражение на лицето, учудено ококорените очи, неспособността да се нацупиш банално дори. Аз искам да остана себе си.“

Съществуват няколко общи препоръки според годините на жената. „След 25 години са хубави овлажняващите процедури, например кислородна терапия. От 30 до 40 години – химическите или апаратен пилинг, биоревитализация, филъри по препоръка на специалист. След 40 – процедури с лазерно подмладяване, лазерни пилинги и конци за подмладяване“. При това не забравяме, че за всяко предписание си има местни показания, а на степента на промяна в тъканите на лицето на пациентите оказва влияние множество фактори: генетични особености, начин на живот, хормонален профил и много други. Изключително важно е лекарят да избере тези процедури индивидуално.
„Пилингите стимулират обновяването на кожата, лазерните процедури стимулират образуването на колаген, а биоревитализацията с препарати на основата на хиалуронова киселина овлажнява добре.“
Такава редовна грижа ще ни позволи да изглеждаме много по-добре от връстниците, но е добре да правим процедурите малко по-рано, а не да чакаме докато признаците на старостта вече са се настанили върху лицето. Да започнем процедури с хиалуронова киселина на 50 г. е малко късно. „Влиянието на слънчевата светлина провокира фотостареенето на кожата, което в значителна степен задълбочава настъпването и проявата на биологичното стареене на кожата. Също така почистването на лицето сутрин и вечер – също е изключително важен момент от всекидневната грижа.“ Немалка роля за стареенето играят и вътрешните фактори – това са хормоналните изменения, генетичните особености и хроничните заболявания. Например хормоналната терапия за менопауза позволява да се продължи младостта.
Не на последно място, е правилното хранене През целия живот храненето трябва да е разнообразно и балансирано. Без трансмазнини, изкуствени добавки и прекалено солени храни. Всеки ден не по-малко от 500 г плодове, витамини, минерали, фибри, като последните са гаранция за добро храносмилане и здрава чревна микрофлора. Особено внимание трябвя да се обръща на продуктите  , съдържащи достатъчно количество витамини В6, В12, К, D3 и фолиева киселина, омега 3 мастни киселини, калций, магнезий, цинк, селен, йод . 


КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.