Как правилно да контурираме лицето си?По-голяма част от жените ползват фон дьо тен или ВВ крем, като избират цвета да е максимално близък до тена на кожата. Ефекта , които се постига е приблизително добър, но ако искате да изглеждате перфектно има друг по-модерен начин, които се нарича highlighter /маркет/. Чрез него се постига ефект на просветляване  на определени части от лицето които искаме да изпъкнат ,като се съчетава с по тъмен нюанс за контуриране на лицето като например да стесним оптически челюстта ако лицето е по широко в долната част , действа като "photoshop" на лицето. Първото което трябва да направим преди да решим да контурираме лицето си е да разберем каква е неговата форма. Има различни продукти за контуриране: кремообразни,прахообразни и течни.


Всъщност, за перфектното контуриране и хайлайтване са ни необходими два нюанса фон дьо тен – по-светъл с поне два тона от цвета на кожата и по-тъмен с три-четири тона. Тайната на съвършеното подчертаване се крие в играта на светлосенки, ето защо, също като една картина, лицето ви се нуждае от изсветляване и потъмняване, за да му придадете формата и дълбочината, които желаете.
Зоните, върху които трябва да нанесете по-светъл нюанс, са: над и под веждите, централната част на носа и брадичката, под очите, около ноздрите, под скулите. Ако нямате достатъчно светъл фон дьо тен или кожата ви е доста бяла, импровизирайте като използвате бял молив или бели кремообразни сенки, полупрозрачна пудра, хайлайтър или коректор.
Зоните, които трябва да потъмните са: външния контур на челото и брадичката, скулите и средната част на носа, както е показано на снимката. Тук също може да използвате различни продукти – от бронзираща или матираща пудра, фон дьо тен, сенки за очи, та чак до пудра за вежди в шоколадов цвят.

След като сте потъмнили и изсветлили всички зони на лицето си, вземете четка за нанасяне на руж или фон дьо тен и внимателно разнесете тоновете. В следващото видео може да видите нагледно как точно се прави това.
Вижте на следващите снимки, къде да ненесете правилно контурите и как се променя лицето.
КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.