Как да определим, какъв цвят боя за коса ни подхожда?
Цветът на косата е едно от най-важните неща, което определя визията на всяка жена. Той може да промени коренно излъчването на лицето , както да го направи невероятно красиво , така и не чак толкова. При избора на правилен цвят, всяка дама трябва внимателно да прецени, дали нюанса, които е избрала подхожда на тена на лицето. Важно е да знаете, че цвета на косата балансира тена на лицето ви. Има жени, които обичат да сменят често цвета на косата според настроението си, други предпочитат да следват модните тенденции, но винаги трябва да се съобразяваме с нашата индивидуалност - цветът на лицето и очите. Когато цветът на косата не се съчетава с тена на кожата, рискувате да добавите някоя и друга година отгоре, да изглеждате уморена или дори да имате вулгарно излъчване.
Въпросът е: как да изберете правилният цвят на вашата коса. Ако кожата ви е с червеникави отенъци, не се боядисвайте в червено. Ако е жълтеникава, забравете за боите в русата гама.
Първото което трябва да направите е да определите дали  дали кожата ви е с хладен или топъл отенък.  Може би имате бледа кожа с леко розов отенък около бузите? Или сте просто бледа? Кожата ви е маслинена или с кафяв отенък? Кожата под очите ви е хладно синкава? Няма никакво съмнение, че сте с по-хладен тен. Ако сте с топъл тен, най-вероятно кожата ви е по-кафява с бледорозов отенък или с много лунички и отсенки на златно жълто. 
Облечете бяла риза, застанете на дневна светлина и се погледнете в огледалото. Би трябвало лесно да определите студен или топъл е тенът ви. Ако не сте сигурна, погледнете вените на ръката си. Цветът им е по-скоро зелен? Кожата ви определено е с топли отенъци. Ако е по-скоро син, определено е към студените.

На топлия тен подхождат златисти, кафяви и червени бои за коса. Откажете се от черното и светло русото – резултатът със сигурност няма да ви хареса. Вие сте с по-хладен тен? Изберете цвят, който да му придава по-топъл вид. Иначе ще приличате на излязла от фризера. Пепелявите нюанси на кафявото например ще ви стоят страхотно. Не се изкушавайте от червеникаво кафявото. Прекаленото топлият цвят на косата ви само ще подчертае бледността на лицето. Черната боя, както и най-светлите тонове на русото също са добър вариант. Ако ви се прави нещо наистина щуро, можете да се боядисате в някой блестящ, ярък цвят. Той също ще ви стои хубаво.
Ако кожата ви е много светла или сте  натурална блондинка със студен светъл нюанс на косата и светла кожа. Това е скандинавският тип с естествена светла коса и много нежна, прозрачна кожа. При светъл студен тен на кожата избирайте светли цветове за косата. Можете да си позволите както изцяло боядисана коса, така и отделно кичури.
Цветът на косата при бледа кожа не трябва да бъде червен, риж или да се намира в зоната на контрастните тъмни цветове, като черно например. Трябва да откриете такъв цвят, при който лицето да не се слива с косата – намерете вариант, в който между косата и лицето ще има разлика.Ако имате  топъл светъл нюанс на косата и светла кожа. Като базов оставете светлия цвят и може да променяте оттенъците: карамелен, златист, меден. На такива дами подхожда и риж, черен и кестеняв цвят. Откажете се от студени платинени нюанси.
Ако имате светла кожа с розов оттенък и природно тъмна коса (кестенява, тъмно- или светлоруса), то вие сте сред щастливците, които притежават на практика идеален естествен контраст. Избирайте естествени оттенъци, също така студени тонове на кестеняво или русо. Ще ви отиват също и платинени кичури. Откажете се от всякакви нюанси на медено, рижо и златистокафяво.
Ако имате маслинен цвят на кожата, изберете новия си цвят на косата така, че той да подчертава ярките студени цветове на външността ви. По-добре изобщо да не се боядисвате, но ще ви отиват и всякакви оттенъци от кестеняво до черно. Младите момичета могат да изберат контрастни цветове, като черно например, а жените над 40 по-добре да предпочетат кестенявия оттенък, за да изглежда по-млади, тъй като черното визуално състарява.
В никакъв случай не допускайте прекалено изсветляване на косата и не избирайте топли нюанси (карамелен, риж или кичури).
Притежателките на   тъмна на цвят кожа със златист отенък, която се отличава от маслинената по наличието на топъл поднюанс. Вените на ръцете обикновено имат зеленикав оттенък. Тази кожа бързо и красиво почернява на слънце и получава привлекателен златист загар. Съчетайте естествения златист оттенък с кестеняв или средно рус. Допуска се карамелен или шоколадов цвят. Откажете се от черното, защото на неговия фон се губи цялата красота на лицето.
Определила сте кой е подходящият за вас цвят боя за коса и пак не се чувствате сигурна? Купете си шампоан-оцветител. Той пада много бързо и можете спокойно да изпробвате поне един – два нюанса на определен цвят, преди да пристъпите към кардинална промяна. Успех!

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.