Как да изберем най-подходящите слънчеви очила за нас?
Всяка дама обича да носи слънчеви очила не само през лятото , но и в снежните дни през зимата. Това е един от най-важните аксесоари, защото неподходящо подбран, може не са да увреди зрението, но и да направи лицето ни да изглежда неприветливо или смешно. Случвало ли ви се е при избора на слънчеви очила да застанете пред огледалото , да се гледате и да не може да се решите кои очила ви стоят най-добре? За да ви помогнем в този труден избор. С неподходящия модел се чувствате глупаво и некомфортно, стои неестествено, дори и пречи. Но пък, когато намерите точния модел, той не изглежда нито твърде голям, нито прекалено малък за лицето ви. Пасва перфектно и оформя чертите толкова добре, че дори се харесвате повече с очила. Оказа се, че да намериш съвършените очила не е мисия невъзможна, дори е доста лесно.

Това, което трябва да направите, е да се съобразите с формата и особеностите на лицето си, както и с цвета на очите и косата. Едно от най-важните правила, е да не подчертавате това, което не харесвате. Например, ако имате по-широк нос, не избирайте рамки, които имат по-нетипична връзка между двете стъкла, защото така само ще привлечете вниманието в тази зона. Ако не знаете каква е формата на вашето лице и кои са най-подходящите модели очила за него, то следващите няколко реда ще са ви  много полезни.
За да изберете форма очила, които най-много ще Ви подхождат, трябва първо да определите формата на лицето си. Различните форми очила подхождат на различни форми лица. Желания ефект е балансиран външен вид, затова изберете очила, формата на които е противоположна на формата на лицето Ви. Определянето на формата на лицето е лесно и може да го направите по два начина: Погледнете се в огледалото и очертайте лицето си с червило или си направете снимка и очертаете лицето си на нея. Сега сравнете формата на снимката и сте готови.
Овалната форма на лицето се характеризира с висока челюстна кост, широки скули и по-стеснени брадичка и чело - като цяло равномерни пропорции. Моделите очила, които най-много подхождат на дами като тях, са очила с квадратна и правоъгълна форма на стъклата. Геометричните линии контрастират с нежните черти на лицето и така се получава много естествен баланс, който подчертава естествената красота. Въпреки че дамите с овални лица могат да си позволят експерименти, съществуват и очила, които не им стоя добре. Стъкла, които покриват повече от половината лице не са подходящи. Перфектните очила за вас са: Модел с големи стъкла и масивна рамка, която отговаря на стила ви и е комбинация от различи материали и цветове.

Дамите със сърцевидна форма на лицето се считат за най-облагодетелствани по отношение на разнообразие от модели, които им отиват. Този тип лица се характеризират с широко чело и лице, което се скосява надолу към брадичката.  Ключът към дамите с подобно лице, е да балансират тясната челюст и широкото чело. Изборът им от модели очила не е малък, защото могат да си позволят, както масивни рамки с квадратни стъкла, така и малки овални стъкла с нежна рамка. Перфектните очила за вас са: Овални стъкла и нормална рамка, която е леко по-широка от слепоочието и се удебелява в долната си част.

Квадратната форма на лицето се отличава с по-остри черти и ясно очертани контури. Обикновено челото, скулите и челюстта са доста близки по ширина. Кръглите и овалните стъкла ще стоят най-привлекателно на дамите с такива лица, защото ще омекотят линиите и ще придадат нежност. На подобни модели очила много им отиват по-ярките цветове на рамките. Перфектните очила за вас са: Тънка и семпла рамка, която очертава веждите и  овални стъкла, които са малко по-широки от лицето.

Триъгълните лица се открояват с малка брадичка, добре очертана и широка челюст и леко по-тесни скули и чело. Този тип лица са много забележими и открояващи се и гримьорите твърдят, че дамите с такива лица имат най-младежки вид, дори и на по-зряла възраст.  На жени като тях много им отиват по-нестандартни модели очила, които привличат вниманието към очите и балансират широката челюст с рамка, която излиза леко извън очертанията на лицето. Подходящи са моделите тип „котешки очи“ и такива с липсваща рамка в долната част на стъклата. Препоръчва се да заложите на екстравагантен модел в един цвят. Перфектните очила за вас са: Рамка с метални детайли, която се разширява в горната част и стъкла без рамка в долната си част.
Кръглите лица се характеризират с меки черти, широко чело, плътни скули и кръгла брадичка. Обикновено кръглите лица за пропорционални на ширина и дължина.  Жените с такава форма на лицето изглеждат най-добре, носейки рамки с добре оформени ъгли, които очертават и издължават лицата им. Задължително е рамките да бъдат по-широки, отколкото дълбоки.  Много са подходящи моделите със съвсем леко издължени нагоре краища, те ще фокусират вниманието върху очите и ще подчертаят невероятните скули, които дамите с кръглите лица имат. Перфектните очила за вас са: Правоъгълни стъкла с леко заострени върхове и рамки, които свършват точно над скулите.
Докато изборът на цвят на рамката изцяло зависи от вашия вкус и предпочитания, цветовете при стъклата определят различния контраст на слънчевите очила. Затова е важно при избора на цвят на стъклата да се ръководите основно от предназначението им.
Сиви / зелени стъкла – тези стъкла са подходящи за дейности, при които цветовете са важни, например при шофиране.
Кафяви / кехлибарени стъкла са подходящи за спорт.
Розови и червени стъкла – подходящи са за очила, които се носят дълги периоди от време, защото пречиняват най-малка умора на очите.
Отразяващи стъкла – това са стъкла, които имат отразяваш филм върху външната повърхност. Те са подходящи за хора с висока чувствителност към ярка светлина.
При избора на очила трябва да вземете под внимание и други характеристики на стъклата като технология, UV защита и др.
Дами, не забравяйте, че хубавите очила не е задължително непременно да са много скъпи и дизайнерски изработе. Важно е да изберете тези , които ще ви отиват най-много и не на последно място стъклата да са изработен качествено. Носите ли слънчеви очила?


КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.