Грижа за лицето: Как да се грижим за проблемната кожа с акне?В поредица от статии ще ви запознаем с начините и методите за правилна грижа за кожата на лицето в различните възрасти. Всяка възраст в която се намира момичето или жената има своята красота, стига само да знаем как да я поддържаме. Акнето е често срещано състояние, което засяга еднакво и мъже и жени на всякаква възраст. То е най-често свързвано с юношеството, но засяга милиони хора на възраст между 12 и 40 години. Появата и развитието на акнето могат да варират и са строго индивидуални. Акнето може да се прояви във вид на малки до големи нежни пъпчици или кисти или като малки подутини с цвета на кожата, или черни точки (комедони) . Причините за акнето включват много различни фактори, като генетичната обусловеност играе голяма роля. Акнето се развива в порите и мастните жлези  на кожата. Клетките в порите образуват кератин, който се натрупва и блокира отворите. Мастните жлези продължават да функционират и да произвеждат  мазнина. Често в кожата се развива бактерии, който процъфтява в условия на запушване и натрупване на мазнина / себум/.

Кожата на всеки човек е уникално чувствителна към различните козметични продукти. Винаги трябва да се използва неомазняващ кожата грим. Продукти базирани на вода не винаги са неомазняващи, много от тях съдържат мазнина. Ако кожата ви е чувствителна към козметика, използвайте маркови продукти и проверявайте тяхните съставки. кожата. Професионалните гримьори често смесват зеленикав със обикновен фон дьо тен, за да прикрият червените петна. Друг начин за прикриване на проблемната кожа е да се използва пудра върху фон дьо тена. Пудрите могат да се използват, но само с четка, за да се намали дразненето. Те са важни не само като прикритие, но и за да попият излишната мазнина от кожата. Желателно е да се използва пудра с матов оттенък. Имайте предвид, че някои продукти за коса също могат да причинят акне. Внимавайте с употребата на гелове, пяни за коса, помади и лакове.
Когато нанасяте козметиката се опитайте да намалите до минимум контакта между пръстите и съдържанието на опаковката, за да избегнете заразяването на цялата опаковка с бактерии. Всички принадлежности за нанасяне на грим трябва да се поддържат чисти. Розовата и червена гама гримове привличат вниманието към раздразнената кожа, затова се опитайте да се придържате към неутралните тонове и топлата кафеникава гама, близка до естествения цвят на


Много важно е да знаете, че целта на лечението на акне е да предотврати бъдещи усложнения, запушвания и инфекции на кожата. Лечението е строго индивидуално. Лекувайте инфектираната кожа ежедневно, а не само в кризисните моменти. Не забравяйте, че третирането на кожата с акне, следва да е цялостно – лекувайте цялото лице, гърди и гръб, за да постигнете добри резултати. При почистване на лицето, избягвайте употребата на гъба, за да предотвратите допълнително механично раздразване на кожата и евентуални белези. ако акнето е изразено в черни точки или червени подутини с бяло връхче е хубаво те да се почистват веднъж или два пъти седмично, за да се отпушат порите.
От изключителна важност е да не назначавате сами лечението си, а да потърсите помощта на дерматолог, въпреки, че акнето е широко разпространен проблем и в аптеките се продават много и различни продукти за лечение и профилактика.

КОСА

КОСА
В тази рубрика ще намерите всичко необходимо за вашата коса. Как да я поддържате здрава? Разнообразни идеи за прически за всяка дължина. Модерни и актуални тенденции в цветове и форми. Какви аксесоари за коса да ползвате и много друга интересна и полезна информация.

МОДА

МОДА
В тази рубрика ще научавате всички нови и актуални модни тенденции. Интересни предложения за ежедневен или официален тоалет. Рокли, обувки , бански и всичко друго свързано с модата.

КРАСОТА

КРАСОТА
Всичко за козметиката за лице - грим, пудра, червило, фон дьо тен и други. Тук ще намерите много полезни и интересни съвети за домашно спа - масажи, маски, терапия в домашни условия, грижа за кожата.

СТИЛ

СТИЛ
В тази рубрика ще прочетете много любопитни факти от стила на звездите, модни тенденции за официални, елегантни, бални и булченски рокли. Ще ви разкажем за модните тенденции и облеклото на звезите. Ще прочете и много модни съвети от дизайнерите.

МАНИКЮРИ

МАНИКЮРИ
Тук ще намерите много интересни, модерни, стилни идеи за маникюри. Ще научите много полезна информация, как да се грижите за ноктите и ръцете - домашни маски, продукти за заздравяване и много други. Всичко , което е необходимо да знаете за вашият прекрасен маникюр е тук.

ОБУВКИ

ОБУВКИ
В тази рубрика ще прочетете всичко свързано с обувките. Както много полезни съвети за избора на правилните обувки за вас, така и какви са модните тенденции. Как правилно да съчетавате обувките с тоалета, чантата и аксесоарите.

ЧАНТИ

ЧАНТИ
Всичко за един от най-важните аксесоари за красивата дамска визия - чантата. Как да избираме чанти, съвети, мнения , тенденции. Идеи за съчетания на цветове. Видове и размери чанти. Всичко полезно, интересно, любопитно и модерно свързано с дамските чанти.

АКСЕСОАРИ

АКСЕСОАРИ
В тази рубрика ще намерите всичко за аксесоарите, задължително допълнение към тоалета. Кои са подходящите аксесоари за вашата визия? Тук ще намерите всички модни тенденции , както и как правилно да подбирате допълнението към вашата неотразима визия.

ЗДРАВЕ

ЗДРАВЕ
Всичко свързано със здравето, както на цялото тяло, така и на кожата, косата, ноктите. Полезни съвети от специалисти. Здравословни диети и начин на хранене. Лесни упражнения в домашни условия.